Hírek

A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGIGÉP GYÁRTÁS BEMUTATÁSA AZ AGROMASHEXPÓN

A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége önálló standon mutatta be a hazai gyártás színvonalát, a fejlesztési eredményeket és terveket. A stand kiváló elhelyezkedése (központi pavilon és a KITE bemutató pavilon közötti átjáró) biztosította, hogy a rendezvényt meglátogató közönség nagy része találkozott velünk.

A standon az Elnökség tagjai a kiállítás minden napján fogadták az érdeklődőket. A termelőket az új gépi megoldások, a hazai fejlesztésű „Renner” traktorról szóló kiadvány érdekelte elsősorban. A világszínvonalú magyar fejlesztésekről készült kiadványunkat is sokan elvitték (250 példányt). Olyan mezőgépgyártók is megfordultak a standunkon, akik nem tagjai a szervezetünknek, közülük hárman jelentkeztek közénk. Számos- különösen külföldi – gépkereskedő keresett fel minket, ukrán, olasz és török forgalmazóval tudtunk megállapodni.

Nagy kivetítőn folyamatosan mutattuk be a magyar mezőgépgyártás jellemző mutatóit, a hazai gyártmányokat működés közben, illetve a korszerű gyártási folyamatokat. A fiatalabbakat a tanulóknak szervezett műszaki versenyeink érdekelték, a CLAAS által szervezett UNITECH gépépítő és az AgroVir Kft informatikai versenye az „AgroVirtus „.

A hazai mezőgépgyártás fejlődését mutatják a rendezvényen elnyert díjak. A fődíjat a BPW-Hungária Kft intelligens járószerkezete nyerte, amely lehetővé teszi például a szállított teher nagypontosságú, folyamatos mérését. Ezzel a megoldással (pl. trágyaszórás esetén) szántóföldön is jól követhető a kiadagolt mennyiség.

Az AGROmashEXPO fődíjának átadásakor készült csoportkép

A Tagvállalataink négy fejlesztési díjat nyertek el:

Prémium oklevelet kaptak:

Farkas Szerviztechnika Kft. – Farkas Tank System tankolóautomata.

Güttler Kft. – Güttler ZinkenSaat vetőegység.

Infracont Műszeripari Kft. – Infracont XGrain infravörös gabonaelemző műszer.

McHale Hungária Kft. – McHaleV6750 körbálázó.

RS. Ker. és Szolg. Bt. – Szemestermény-szárítók vízelvonási folyamat elemzése, minősítése.

Gyakorlatilag minden Tagtársunk elismerést kapott, aki pályázott erre.

Csoportkép a díjazottokkal

A Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) Mezőgép Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft. minden évben kiválasztja a legjobb magyar mezőgépet. Ezt a rangos kitüntetést az idén a CLAAS Hungária Kft nyerte el.

A magyar fejlesztésű Convio Flex 930

A CLAAS Hungária Kft vezetői a díjátadás után

A GTE rendezésében megtartott gépesítési konferencián Dr. Fenyvesi László mutatta be a hazai mezőgazdaságigép gyártás helyzetét és fejlődési lehetőségeit.