Hírek

Tisztújítás a Mezőgépgyártók Országos Szövetségében

A MEGOSZ közgyűlést a tagok jelentős, többségi részvételével tartották a Magyar Tudományos Akadémia üdülőjében, Mátrafüreden. A rendezvény elején a megjelentek egy perces néma felállással emlékeztek meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt Főtitkárukról, Dr. Fekete Gyuláról.

A közgyűlés feladata volt, a főtitkár megválasztása mellett, a tisztújítás, a teljes új elnökség és az elnök megválasztása. Lőrincz László elnök az Elnökség nevében tett jelölést a főtitkár személyére. A közgyűlés egyhangú szavazással főtitkárnak választotta meg Dr. Fenyvesi Lászlót a Szent István Egyetem egyetemi tanárát. Fenyvesi Lászlót a mezőgazdasági gépgyártók jól ismerik, mivel a MEGOSZ tag NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet vezetőjeként több, mint 15 éven át vett részt a Szövetség munkájában. A Főtitkár a Bologna Klub tagjaként, az Európai Mezőgazdasági Gépészek Szövetségének (EurAgEng) alelnökeként külföldön sem ismeretlen.

A tisztségéről leköszönt elnök és elnökség helyett új tisztségviselők megválasztására került sor. A megválasztott elnökség tagjai: Csanádi Tamás, Ackermann Tamás, Lőrincz László, Áman Mihály, Horváth Csaba és Háj András.

Az elnökség tagjaiból a közgyűléstől Lőrincz László kapta meg az elnöki felhatalmazást egy újabb ciklusra.

A közgyűlésen Dr. Fenyvesi László főtitkára Szövetség munkájának hatékonyabbá tételére tett javaslatokat, amelyeket több hozzászóló egészített ki. Ennek alapján a MEGOSZ bel és külföldi kapcsolatainak, az innovációt segítő tevékenységének, a honlapjának és az információs rendszerének a fejlődése várható. A szervezet nagyobb hangsúlyt fog fektetni az erőforrásainak kihasználására, az input beszerzések optimalizálására, a gépeik piaci lehetőségeinek kihasználására. A megfelelő érdekképviselet továbbra is kiemelt feladat.

Lőrincz László javaslatokat tett a Szövetség alapításának 25 éves évfordulójának megünneplésére, megfelelő szakmai rendezvény keretében.

A délutáni szekcióban Dr. Gulyás Zoltán a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet igazgatója vázolta az intézet eredményeit és főbb szakmai céljait, tevékenységét. Előadásában a MEGOSZ-t stratégiai partnerként jelölte meg, mivel a kutatás-fejlesztés és innováció területén nélkülözhetetlen a szoros együttműködés.

Két új tag felvételére is sor került, akik bemutatták tevékenységüket és részletesen kifejtették elképzeléseiket a Szövetség munkájában.