Hírek

Magyar gyártói sikerek az AGROmashEXPO 2022 rendezvényen

Kihirdettek az idei AGROmashEXPO kiállítás termékversenyének győzteseit. A MEGOSZ Tagvállalatai sikeresek voltak: a fődíjat a Komáromi Gép Kft. KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzója nyerte el, két különdíjat a Flieg Kft. kapott: a PFW 27500 Alpha-Line szivattyús tridem tartálykocsi, valamint a KSE 680 láncos-tárcsás borona (az utóbbit a „nemzetközi” kategóriában).

Komáromi Gép Kft. KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzó

Komáromi Gép Kft. KG-6000

A gazdaságokban a traktorok teljesítményének növekedése, az egyre szélsőségesebb klímaviszonyok miatt az optimális műveleti időtartam csökkenése figyelhető meg. Ezért reális technológiai igényt elégít ki a hazai fejlesztésű, jó ár-érték arányú gép. A karbon megőrző technológiák esetében követelmény a szár és gyökérmaradványok megfelelő felaprítása, egyfelől az alkalmazott vetéstechnika, másfelöl a hatékony lebomlás miatt. A kés osztástávolság csökkentésével, a munkaszélesség növelésével ezeket a technológiai igényeket lehet kielégíteni. A kések nagy száma és a forgórész hossza miatt nagyon fontos a biztos és tartós kiegyensúlyozás, valamint a gép sajátfrekvenciájának és az üzemi (gerjesztő) frekvenciának az elhangolása a káros rezgések elkerülése miatt. A konstrukciós és gyártási megoldásuk biztosítja ezt a „behangolást”, amelyet méréssel is ellenőríznek. A nagy munkaszélességet két zúzó-tengellyel oldották meg oly módon, hogy a szállítási és a munkahelyzet könnyen megvalósítható, kihagyásmentes működés mellett. A felsorolt referenciahelyek tanúskodnak a gép jó munkájáról.

Fliegl Hungária Kft. PFW 27500 Alpha-Line

A korszerű hígtrágya kijuttatás során nagy tömeget kell mozgatni a lehető legkisebb talajtömörítéssel, amelyet talajkímélő gumiabronccsal szerelt, kényszer kormányzású trident futómű biztosít. A kormányzott tartálykocsi manőverezőképességét, stabil mozgását az alacsony súlypont, a rugózott vonórúd, a változtatható súlyelosztás, valamint a tolatókamera segíti. Egyedi kialakítású excenter csigás szivattyúval és szerelvényezéssel oldották meg a gyors töltést, az egyenletes üzemi nyomást és a tartály tartalmának folyamatos keverését. A jól bevált Fliegl elosztórendszer, a tárcsás-csoroszlyás terítőegység biztosítja a pontos kijuttatást és az emissziós előírásoknak megfelelő jó talajtakarást. Az ISOBUS rendszerben működő elektronikus érzékelő és kijelző segítségével ellenőrizni lehet a munkafolyamatot be lehet állítani a kijuttatott adagot, sőt a hígtrágya hatóanyagtartalmát is folyamatosan lehet mérni. Ezzel a megoldással akár hatóanyagra (alapvetően nitrogénre) is beállítható a kijuttatott mennyiség, megvalósítható a térorientált működés, a legkorszerűbb precíziós elvárásoknak megfelelően. A rendszer dokumentálja a munkafolyamatot, tehát egy időtartamban az adott helyre kijuttatott mennyiség is lekérdezhető.

A Fliegl PFW 27500 Alpha-Line hígtrágya kijuttatókocsi