Hírek

A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGIGÉP GYÁRTÁS BEMUTATÁSA AZ AGROMASHEXPÓN

A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége önálló standon mutatta be a hazai gyártás színvonalát, a fejlesztési eredményeket és terveket. A stand kiváló elhelyezkedése (központi pavilon és a KITE bemutató pavilon közötti átjáró) biztosította, hogy a rendezvényt meglátogató közönség nagy része találkozott velünk…..

Egy hét múlva nyitja meg kapuit a PREGA Konferencia!

150 precíziós gazdálkodási, agrárinformatikai előadás várja a látogatókat. A PREGA mottója: adatalapú döntések – fenntartható gazdálkodás. Ez a téma az elmúlt hónapok időjárási “rekordjai”alapján egyre időszerűbb, hiszen a digitalizáció eszközeivel kisebb környezetterheléssel növelhető a mezőgazdasági termelés hatékonysága.

A hazai agrárfejlesztéshez igazodó mezőgépgyártás

A fejlesztésére szánja a 2020-as év szakmai tevékenységét a MEGOSZ, döntötte el a szervezet Elnöksége. A programot az Agrárminisztériummal együttműködve hajtjuk végre. Ennek első lépéseként az Agrárminisztériumban került sor arra az előadásra, amelyben a szervezet főtitkára vázolta a MEGOSZ programját A MEGOSZ főtitkára bevezető előadásában részletesen bemutatta, hogy a szervezet…

„PRECÍZIÓS MEZŐGAZDASÁGI LOGISZTIKA” ESZKÖZEINEK FEJLESZTÉSE A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGI GÉPGYÁRTÁSBAN

A MEGOSZ 2019. évi szakmai programjának célja a precíziós mezőgazdasági logisztika területén elért hazai fejlesztések, gépek, gépegységek bemutatása volt a mezőgazdasági termelőknek, gépforgalmazóknak az oktatóknak, valamint kutatóknak. Célunk volt az is, hogy a témakörben növeljük az együttműködést a tagvállalataink között, különösen az IT fejlesztők vonatkozásában. A programunk egy részét, pályázat útján az Agrárminisztérium támogatta….

MEGOSZ az „Agritechnica 2019” kiállításon

A kétévente Hannoverben megrendezett Agritechnica kiállítás talán a legnagyobb mezőgépészeti seregszemle a világon. Itt csak azoknak a gyártóknak éri meg részt venni, akik a világpiacon versenyképes termékeket állítanak elő. A kiállításon megjelenik a magyar mezőgazdasági gépgyártás számos terméke….

MEGOSZ AZ „OMÉK” RENDEZVÉNYEN

Magyarország legnagyobb mezőgazdasági kiállítása az OMÉK. Itt nem a gépeké a főszerep, mégis hatékonyan vettünk részt az Agrármarketing Centrum által kialakított gép-standon, valamint az Agrárgazdasági Kamara standján kialakított információs sarokban. Két Tagvállalatunk, az FFAgro KFT és a Hetech KFT önálló standdal jelent meg….

ISMÉT PRECÍZIÓS AGRÁRLOGISZTIKA

Nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte 25 éves évfordulóját Tagvállalatunk, a Fliegl Abda KFT. A szeptember 20-21-én megrendezett Nyílt Napon a szakemberek, a gazdatársadalom működés közben szemlélhette meg a gyár legújabb logisztikai fejlesztéseit. A rendezvény keretében egy új, korszerű raktár átadására is sor került a Fliegl Család és dr. Nagy István miniszter úr részvételével….

AGRÁRLOGISZTIKAI FEJLESZTÉS KAPOTT RANGOS ELISMERÉST

A legnagyobb hazai erdészeti gépeket bemutató vásár az InnoLignum (www.innolignumsopron.hu), amelyet minden évben Sopronban tartanak meg. Ezen a kiállításon kapott rangos elismerést az IG+JM KFT, a MEGOSZ tagja. Az esemény azért is örvendetes, mert a Szövetségünk idei szakmai képzési tevékenysége (amelyet az Agrárminisztérium támogatott) ehhez a területhez kapcsolódik. A fejlesztés fontos azért is, mert dinamikus erdőfejlesztési program indult el Magyarországon, nem mindegy, hogy ebben mekkora szerepet játszhatunk.

ISMÉT PRECÍZIÓS AGRÁRLOGISZTIKA

A precíziós agrár logisztikáról tárgyalt a Magyar Tudományos Akadémia Bio-Műszaki Bizottsága a Bábolnai Gazdanapok keretében. A szervezet előtt a BPW Hungary KFT vezérigazgatója tartott előadást a hazánkban fejlesztett és gyártott intelligens futóművekről. A Smart-farm Konferencián három Tagunk, a Huniper KFT, Az Oros ZRT valamint a Güttler KFT is előadást tartott….

A PRECÍZIÓS AGRÁR LOGISZTIKA

z élelmiszer termelés költségeiben jelentős szerepet játszik a logisztika. A termény mozgatása a szántóföldön, általában közúton a tarolásig, elsődleges feldolgozásig a logisztika eszközeivel történik. Költséget tudunk megtakarítani a műveletek megfelelő szervezésével, a környezeti változások figyelembevételével, egyszóval a precíziós módszerekkel. Az idén – éves szakmai programunk keretében – ezeknek a megoldásoknak a mezőgazdasági gépeken történő alkalmazását tűztük ki célul, amelyet az Agrárminisztérium is támogat.