Hírek

SOK MEGOSZ TAGVÁLLALAT VETT RÉSZT A BÁBOLNAI GAZDANAPOKON

A vészhelyzet után már három rendezvényen mutatták be kedvezményesen a termékeiket a magyar mezőgazdasági gépgyártók. Ezek közül a legnagyobb a Bábolnai Napok volt, ahol 16 tagtársunk vett részt, többen a szántóföldön, működés közben, is bemutatták a gépeiket. A műveletre felkészülve (Güttler) Művelet közben (Omikron) Várakozás a bemutatóra (Framest) Sorban állva…

ELNÖKI EGYEZTETÉS

Győrffy Balázs Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Csanádi Tamás Szövetségünk elnöke 2020 augusztus 13-án megbeszélést tartott a két szervezet közös tevékenységének fejlesztéséről. A megbeszélésen jelen volt Holán Balázs a NAK elnöki kabinetfőnöke és Fenyvesi László a MEGOSZ főtitkára…..

SZÁNTÓFÖLDI NAPOK GÉPBEMUTATÓ

A MEGOSZ a válsághelyzet alatt virtuális szántóföldi gépbemutatót tartott. Az alapvetően videó összeállításokat tartalmazó bemutatók 2020 júniusáig közvetlenül jutottak el a mezőgazdasági termelőkhöz, a partner szervezeteken keresztül. Több online kiadványban is megtartottuk a bemutatókat! Köszönjük a partnereink segítségét, a magyar termékek támogatását!…

Hasznos eszközök a sorközművelésben

Enyhe tél, hírtelen nagy hőmérséklet ingadozások, csapadékszegény időszakok teszik próbára az őszi vetésű szántóföldi növényeinket, valamint a tavasziak megfelelő elindítását. Egyszerre vetődik fel olyan gépek, sorközművelő kultivátorok, használatának igénye, amelyek a talajművelést, a gyomírtást szükség szerint a növénytáplálást hatékonyan oldják meg. A magyar mezőgazdasági gépgyárak termékei megfelelnek ezeknek a követelménynek….

STRATÉGIAI PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS AZ AGRÁRMINISZTÉRIUMMAL

Dr. Nagy István agrárminiszter úr a válsághelyzet alatt aláírta a Minisztérium és a Szövetség között létrejött megállapodást. A dokumentumot Csanádi Tamás elnök úr is aláírta, az együttműködés tehát- a fontosságának megfelelően- azonnal „jogerőre” emelkedett! A MEGOSZ elkészítette az idei évben induló cselekvési tervet, amelyet elküldött az Agrárminisztériumnak. A dokumentumokat a Tagjaik elérhetik a honlapunkon történő belépéssel.

A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGIGÉP GYÁRTÁS BEMUTATÁSA AZ AGROMASHEXPÓN

A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége önálló standon mutatta be a hazai gyártás színvonalát, a fejlesztési eredményeket és terveket. A stand kiváló elhelyezkedése (központi pavilon és a KITE bemutató pavilon közötti átjáró) biztosította, hogy a rendezvényt meglátogató közönség nagy része találkozott velünk…..