Hírek

A MEGOSZ TEVÉKENYSÉGÉT BEMUTATÓ ANIMÁCIÓS FILM

Számos egyeztetés és javítás után végleges formában elkészült a Szövetségünk tevékenységét bemutató animációs film. Partnerünk a Bproduction Kft. innovációja a megoldás, amely lehetővé teszi a mondanivaló tömör, célratörő és a részleteket kiemelő bemutatását. A produkció a hazai mezőgazdasági gépgyártás népszerűsítésére az Agrárminisztérium támogatásával készült.

Meghívást kaptunk a Pápai Expó és Mezőgazdasági Piknikre (2022. május 13-14.)

A 25. alkalommal megrendezett eseményen, a Magyar Agrárgazdasági Kamara és a MEGOSZ együttműködése keretében, Szövetségünk kiemelt vendég volt. Az expón jelenlévő Tagjaink jelentős kedvezményekben részesültek, illetve további kísérő programokon is aktívan részt vettünk. Partnerünk, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több képzéshez kapcsolódó akciót szervezett önállóan….

MAGYAR-NÉMET AGRÁRTECHNOLÓGIAI ÜZLETI FÓRUM 2022. MÁJUS 4.

Magyarország Berlini Nagykövetsége és a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG), együttműködésben az Agrárminisztériummal, a Mezőgazdasági Gépgyártók Országos Szövetségével (MEGOSZ), valamint a Német Mezőgépgyártók Szövetségével (VDMA Landtechnik), továbbá a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Enterprise Europe Network támogatásával, német-magyar agrártechnológiai online üzleti fórumra került sor 2022. május 4-én….

Sikeres szántóföldi bemutatón vettünk részt

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Mezőfalván, mintegy 42 hektáros területen, ismételten megrendezte a hagyományos szántóföldi technológiai és gépbemutatót. A rendezvény ugyan csak két napig tartott (június 1-2) mégis tízezrek voltak kíváncsiak az újdonságokra. A Szövetségünk 12 Tagja vett részt a rendezvényen, többen a szántóföldi gépbemutatón is….

Agrárdigitalizáció: szakmai alappillérektől a komplex rendszerekig

Május 11-12-én újra érkezik a PREGA Konferencia és Kiállítás az Agroinform.hu mezőgazdasági portál és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében! Elszállt inputanyag-árak, munkaerőhiány, kedvezőtlen időjárás: ezernyi ponton válik kiszámíthatatlanná a gazdálkodás, ha az eddigi rutinok határozzák meg a napi döntéseket. “Az eredményesség növelésére nem a munkaerő-kapacitás bővítése a válasz, hanem a…

Tisztújító közgyűlést tartottunk

A MEGOSZ távolléti közgyűlését február 7-21 között tartotta. A Szövetség költségvetésének és beszámolójának megszavazása mellett új tisztségviselőket és felügyelő bizottsági tagokat is választani kellett.

AGROmashEXPO 2022 ott voltunk!

A MEGOSZ 21 Tagvállalata és a Szövetség önállóan vett részt a kiállításon. A kiállítás egyik legszebb standja volt a miénk. Bemutattuk az elmúlt 30 év eredményeit, állandó videó vetítéssel és képviselettel a Szövetség munkáját.

Magyar gyártói sikerek az AGROmashEXPO 2022 rendezvényen

Kihirdettek az idei AGROmashEXPO kiállítás termékversenyének győzteseit. A MEGOSZ Tagvállalatai sikeresek voltak: a fődíjat a Komáromi Gép Kft. KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzója nyerte el, két különdíjat a Flieg Hungária Kft. kapott: a PFW 27500 Alpha-Line szivattyús tridem tartálykocsi, valamint a KSE 680 láncos-tárcsás borona (az utóbbit a „nemzetközi” kategóriában).

A jó információ a precíziós gazdálkodás alapja

A MEGOSZ, az Agrárminisztérium támogatásával kiadvány sorozatot indított el, amelynek célja a magyar mezőgazdasági gépek bemutatása. A kezdeményezés első, a sorközműveléssel foglalkozó, tagja a rövid gép ismertetéseken kívül videó bemutatásokat is tartalmaz, amelyek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával jutnak el a termelőkhöz. A kiadvány a hazai külkereskedéssel foglalkozó HEPA Zrt segítségével, a megfelelő idegen nyelven a külkereskedelmi attasékhoz is elkerül….