Hírek

Részt vettünk a jövő agráriumáról szóló konferencián

A nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett konferenciát 2022. november 24- én tartották meg. A kifejezetten agrárdigitalizációval foglalkozó rendezvényen a hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, a legfontosabb magyar agrártechnológiai startupok és legmeghatározóbb piaci szereplők tartottak előadásokat és gyakorlati bemutatókat.

Ismét MEGOSZ Tagvállalat terméke kapta az „Év magyar mezőgépe 2022” díjat a Bábolnai gazdanapokon!

Immár 35. alkalommal szeptember 8-án és 9-én rendezték meg a Bábolnai Gazdanapokat. A MEGOSZ „részvétele” az idén is viszonylagosan jelentős volt, a gépkiállításon 15 Tagvállalatunk mutatta be gyártmányait, többen a szántóföldi bemutatón is részt vettek. A rendezvényen az „Év magyar mezőgépe 2022” díjat, a 2021-es győzelme után (!), ismét a tiszakécskei NorAn Kft. érdemelte ki Striptill 6+ elnevezésű hatsoros sávművelőjével.

A MEGOSZ TEVÉKENYSÉGÉT BEMUTATÓ ANIMÁCIÓS FILM

Számos egyeztetés és javítás után végleges formában elkészült a Szövetségünk tevékenységét bemutató animációs film. Partnerünk a Bproduction Kft. innovációja a megoldás, amely lehetővé teszi a mondanivaló tömör, célratörő és a részleteket kiemelő bemutatását. A produkció a hazai mezőgazdasági gépgyártás népszerűsítésére az Agrárminisztérium támogatásával készült.

Meghívást kaptunk a Pápai Expó és Mezőgazdasági Piknikre (2022. május 13-14.)

A 25. alkalommal megrendezett eseményen, a Magyar Agrárgazdasági Kamara és a MEGOSZ együttműködése keretében, Szövetségünk kiemelt vendég volt. Az expón jelenlévő Tagjaink jelentős kedvezményekben részesültek, illetve további kísérő programokon is aktívan részt vettünk. Partnerünk, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több képzéshez kapcsolódó akciót szervezett önállóan….

MAGYAR-NÉMET AGRÁRTECHNOLÓGIAI ÜZLETI FÓRUM 2022. MÁJUS 4.

Magyarország Berlini Nagykövetsége és a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG), együttműködésben az Agrárminisztériummal, a Mezőgazdasági Gépgyártók Országos Szövetségével (MEGOSZ), valamint a Német Mezőgépgyártók Szövetségével (VDMA Landtechnik), továbbá a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Enterprise Europe Network támogatásával, német-magyar agrártechnológiai online üzleti fórumra került sor 2022. május 4-én….

Sikeres szántóföldi bemutatón vettünk részt

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Mezőfalván, mintegy 42 hektáros területen, ismételten megrendezte a hagyományos szántóföldi technológiai és gépbemutatót. A rendezvény ugyan csak két napig tartott (június 1-2) mégis tízezrek voltak kíváncsiak az újdonságokra. A Szövetségünk 12 Tagja vett részt a rendezvényen, többen a szántóföldi gépbemutatón is….

Agrárdigitalizáció: szakmai alappillérektől a komplex rendszerekig

Május 11-12-én újra érkezik a PREGA Konferencia és Kiállítás az Agroinform.hu mezőgazdasági portál és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében! Elszállt inputanyag-árak, munkaerőhiány, kedvezőtlen időjárás: ezernyi ponton válik kiszámíthatatlanná a gazdálkodás, ha az eddigi rutinok határozzák meg a napi döntéseket. “Az eredményesség növelésére nem a munkaerő-kapacitás bővítése a válasz, hanem a…