Hírek

ERDÉSZETI GÉPBEMUTATÓ NYÚLON

Az IG+JM Kft, a MEGOSZ, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai napot és gépbemutatót rendezett. Az eseményen közel száz erdész vett részt.

Győrffy Balázs köszöntője

Győrffy Balázs a NAK elnöke köszöntő előadásában bemutatta a NAK tevékenységét a hazai erdészet fejlesztésében betöltött szerepét, valamint a közeljövő feladatait. Major Tamás, az OEE Gépesítési Szakosztály elnöke, a hazai erdészeti gépgyártás fejlesztésének fontosságát elemezte. Fenyvesi László MEGOSZ főtitkára a Szövetség törekvéseit és eredményeit ismertette. Gyenge Jenő főkonstruktőr, ügyvezető igazgató előadást tartott az IGJ termékekről, a moduláris rendszerű gépfejlesztés eredményeiről, bemutatta a közelítő kocsikkal optimálisan párosítható eszközöket.

Erdész érdeklődők az IG+JM erdészeti gépbemutatóján.

Németh Orsolya műszaki asszisztens az erdészeti pótkocsi család típusait részletesen ismertette. Pető Attila vezető tervező pedig egyes konstrukciósrészletekbe avatta be a résztvevőket. Varga Dávid üzemvezető a gyártási, kiviteli részleteket, eredményeket mutatta be, Gergely István ügyvezető pedig az új fejlesztésű erdészeti ágvágókról beszélt.

A rendezvény bemutatóval folytatódott: a gyár udvarán egyenként mutatták be a gépeket, három csoportban. A kissé esős idő ellenére itt is aktív volt a részvétel.

A gyakorlati bemutatóra a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetében került sor.

A gépbemutató egy csoportja