Hírek

Helmut Claas úr elismerése a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége által

A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) elismerte Helmut Claas úr több évtizedes sikeres tevékenységét a „Magyar mezőgazdaságigép gyártásért” kitüntető oklevéllel és éremmel.

Fogadás az August – Claas- Házban, Harsewinkelben (balról): Csanádi Tamás (a CLAAS Hungária Kft kutatás-fejlesztési vezetője, valamint a MEGOSZ Elnökségének tagja), Andreas Szakácsi (a CLAAS Hungária Kft ügyvezető igazgatója), Dr. Sziráki András (a Mezőgép Szolnok egykori igazgatója, a MEGOSZ alapítója és első elnöke), Helmut Claas, Norbert Ortkras (a harsewinkeli kísérleti műhely korábbi vezetője) és Jan-Hendrik Mohr (a CLAAS Csoport igazgatóságának tagja)

A CLAAS együttműködése magyar vállalatokkal és intézetekkel igen régi keletű. Már a cégalapító August Claas dolgozott különböző kutató intézetekkel, amelyek számos további partneri kapcsolatot hoztak létre. Helmut Claas tovább művelte és szélesítette ezeket. „ Gyümölcsöző együttműködés alakult ki különböző területeken például a gyártástechnológiában, minőségbiztosításban és a logisztikában” emlékezett Helmut Claas. A korai 1970-es és az 1980- as években – még a hidegháború alatt – Magyarországon szalmaszecskázók, kabinok, rostaszekrények, komplett fűkaszák és dízelmotorok készültek a CLAAS számára.

A korai 1990-es években Magyarországon már kialakult egy mezőgazdasági gépipar, amely megfelelt a szabad piac elvárásainak. Ma a Helmut Claas által 1997-ben alapított CLAAS Hungária Kft az ország legnagyobb mezőgazdasági gépgyára.